Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pravljična pomlad v Libeličah
Iz arhiva KTV
Pravljična pomlad v Libeličah
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.04.2023 11:00

Spomini na prijetne dni, ko so pripravljali prireditev.

Helena Knez

»V Libeličah je kultura od nekdaj sestavni del vsakdanjega življena. Ob praznikih in pomembnih dogodkih se krajani znajo povezati, ideje, volja, znanje in pristno veselje do nastopanja pa spletajo številne kulturne prireditve, na katerih se poje, pleše, dramatizira, domačini pa na njih pokažejo tudi svoje številne talente. 

V kulturni utrip vasi so vpeti tudi otroci vrtca in osnovne šole. Z vzgojiteljicami in učiteljicami se vneto pripravljajo na posamezni dogodek, veselijo se nastopanja, radi pokažejo svoje spretnosti in znanje. 

Najraje sodelujejo na spomladanski prireditvi, ki je pogosto tematsko obarvana in je namenjena predvsem mamicam, babicam, ženam.

Pred časom sem »dobila v roke« posnetek prireditve izpred desetih let. Je to mogoče? So ti malčki, ki stojijo na odru, res otroci, ki jih danes pogosto srečujem in so zrasli v prave mladeniče in mladenke? 

To je prireditev, na katero morda največkrat pomislim in se je res z veseljem in ponosom spominjam.« 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda