Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
10. obletnica Glasbenega izobraževanja Katica
Iz arhiva KTV
10. obletnica Glasbenega izobraževanja Katica
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.04.2023 11:09

Tako se spominjamo 10. obletnice Glasbenega izobraževanja Katica.

Špela Šavc

Junij 2006

Svojevrsten spomin na prireditve hranijo tudi moderatorke in moderatorji. Špelo Šavc, ki jo lahko srečujemo na mnogih dogodkih kot povezovalko programa in radijsko moderatorko, poznamo v teh vlogah že dolgo. 

»Toliko let nazaj, pa se mi ob ogledu posnetka zdi kot pred kratkim. Spominjam se občutkov, polnih vznesenosti, veselja, dobre volje ... Druženja ob vedno dobri glasbi. Sploh pa se dobro spominjam otrok. Predanih glasbi, preprostosti, pogumu, zaupanju in sodelovanju. Kot da so to bili čisto drugi časi.

To je bil uspeh in poklon. Uspeh dveh dam, nasmejanih punc, Katice in Silveli. Zaupali sta mi, skupaj smo zažigale. Seveda za in z otroki. Tam so bili. Sproščeni, pripravljeni skočit, oblečeni v plašč glasbe, med vse. Poklon takrat in še vedno velja.

Tam so bili začetki nekaterih mladih, ki so zrasli z glasbo in ki jim danes daje kruh. Toliko ur njihovega dela, tkanja dobrih medosebnih odnosov, spodbude, pohvale. Uspelo jim je. Vsem. Skupaj. In hvaležna sem, da sem lahko bila del teh zgodb kar nekajkrat. Da sem lahko spoznala vse njih. Katico, Silveli, otroke. In njihove goste. S spoštovanjem in z nasmehom na obrazu se spominjam teh časov in jih hranim v posebnem delu svojega srca.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda