Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Moški pevski zbor Društva upokojencev Dravograd
Društvo upokojencev
Moški  pevski zbor Društva upokojencev Dravograd
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.10.2023 00:02

Pred več kot 20 leti je ljubezen do lepo zapete pesmi povezala nekaj domačinov, članov DU Dravograd, ki so tudi na ta način postali prijatelji.

Krista Ločičnik Ivanka Mori

Eni so odhajali, prihajali so novi. Po poletnem oddihu so se v začetku oktobra pevci spet srečali. Žal tokrat ni bilo Jakija Morija, predsednika, organizatorja, povezovalca. Pevci so se mu poklonili s spomini. Pogrešali ga bodo, manjkal bo njegov žametni bas.

Z zborovodkinjo Alenko Mori so se dogovorili za vaje, skupno izbirali repertoar pesmi, od ljudskih do umetnih, ki jih bodo vadili in prepevali na nastopih, ki jih čakajo – občinska revija, Od Pliberka do Traberka, letni koncert in seveda sodelovanje na krajevnih prireditvah.

MoPZ DU (foto: Marko Matija)

MoPZ DU (foto: Marko Matija)

Tradicijo ubranega petja želijo nadaljevati v veselje pevcev samih in poslušalcev, zato vas vabijo, da se pridružite zboru ali pa pripeljite svoje prijatelje. Vlado Kreslin poje: »Poj mi pesem o življenju in prešerna naj zveni, poj mi še o hrepenenju, naj srca nam pomladi.« Tudi naši pevci se strinjajo s tem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda