Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Praznični koncert učencev Glasbenega izobraževanja Katica - december 2010
Iz arhiva KTV
Praznični koncert učencev Glasbenega izobraževanja Katica - december 2010
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.11.2023 21:58

Še eno veselo prireditev vam ponujamo na ogled. Številni nastopajoči, obiskovalci, ples, petje in lepa beseda. Vse to je na prazničnem koncertu spretno prepletala voditeljica Janja Širnik, domačinka, ki jo poznamo kot nekdanjo voditeljico Koroškega radia.

Janja Širnik

Bili so časi, ko ni bilo decembra in praznikov brez (vsaj enega) božično-novoletnega koncerta Glasbenega izobraževanja Katica. Katica Korošec in Silveli Grosek sta bili izjemni promotorki glasbe, ki sta otroke navduševali za različne instrumente (kar so si izmislili otroci), sodelovanje in javno nastopanje. Na decembrskih koncertih, običajno sta bila celo dva, je nastopilo najmanj po 20 otrok, ki so pokazali res vse, kar so znali – najprej je mladi glasbenik bil instrumentalist in spremljal pevskega kolega ali kolegico, nato obratno. Ker sta Katica in Silveli k sodelovanju pritegnili osnovnošolske pevske zbore, je bilo nastopajočih v letih od 2005 do 2009 najmanj za po en avtobus na koncert. In samo zamislite koliko ponosnih bratcev, sestric, staršev in starih staršev! Koncertna karavana je veselje prinašala tudi po Dravski dolini, saj so gostovali tudi izven Dravograda in njegovih ožjih delov. Slišati vse najlepše božične, novoletne in praznične pesmi ter videti naše najmlajše, kako uživajo na odru, v druženju in pesmi, je neprecenljiv spomin!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda