Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Na ekskurziji v Poljanski dolini
Društvo upokojencev
Na ekskurziji v Poljanski dolini
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.11.2023 21:45

Letos mineva sto let od smrti velikega pisatelja, politika in pravnika dr. Ivana Tavčarja in vlada je to leto razglasila za Tavčarjevo leto.

Kristina Ločičnik Kristina Ločičnik

Bralci skupine »Branje ob kavi« smo se, ko smo prebirali njegova dela, odločili, da obiščemo Poljansko dolino, ki navdihuje s čudovito naravo in kjer je pisatelj našel navdih za eno najlepših slovenskih ljubezenskih zgodb. 

Ustavili smo se na dvorcu Visoko, ki je bil Tavčarjev drugi dom, si ogledali razstavo, spomenik in skozi zelo zanimive zgodbe vodiča spoznali resnično življenje Tavčarjeve družine. Tudi obisk Šubičeve hiše je bil na nek način povezan s Tavčarjem. 

Sprehodili smo se skozi muzejsko zbirko podobarjev in slikarjev Šubičeve rodbine. Enega najmarkantnejših portretov Tavčarja je naslikal prav Jurij Šubic, hkrati pa portret Tavčarjeve žene Franje sodi med enega od slikarjevih najbolj prepoznavnih portretov. Zaradi slabega vremena nam ni uspelo raziskati še več naravnih lepot Poljanske doline in Škofje Loke, smo se pa okrepčali ob domačih dobrotah in kavi in se polni prijetnih vtisov odpravili domov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda