Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
E-oskrba bo brezplačna do konca junija 2025
Društvo upokojencev
E-oskrba bo brezplačna do konca junija 2025
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.11.2023 20:46

E-oskrba je oskrba na daljavo prek naprave E-oskrbe, ki je povezana s klicnim centrom za intervencijo v primeru padcev ali drugih z zdravjem povezanih potrebnih hitrih ukrepov pomoči.

Vlasta Kvas Kuntarič

Osnovni namen je zagotoviti starejšim občanom, kronično bolnim in invalidom višjo kakovost življenja in čim daljše samostojno bivanje v domačem okolju. Projekt je bil do 30. 9. 2023 za določeno število naprav financiran iz Evropskega socialnega sklada, izvajalo pa ga je Društvo upokojencev pod pokroviteljstvom Telekoma in ZDUS-a v okviru programa Starejši za starejše. V Občini Dravograd je imelo nameščeno napravo e-oskrbe 47 starejših.

Z velikim zadovoljstvom povemo, da je Ministrstvo za solidarno prihodnost zagotovilo sredstva, da vsi dosedanji uporabniki še naprej brezplačno prejemajo to storitev do 30. 6. 2025. Poleg tega pa

prostovoljci našega Društva upokojencev na terenu še vedno zbirajo potrebe po E-oskrbi, da bi se čim več starejših odločilo za e-naprave in varno bivalo v domačem okolju. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda