Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V razstavnih prostorih Infopisarne v Dravograd so na ogled postavljene čudovite čipke
Društva klekljaric Koroške
V razstavnih prostorih Infopisarne v Dravograd so na ogled postavljene čudovite čipke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.12.2023 12:26

4. decembra je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd potekalo odprtje razstave klekljanih čipk, ki so jo pripravile članice Društva klekljaric Koroške, sekcije Sotočje.

Robert Preglau Dravit

To je že njihova 14. samostojna razstava. 14 članic pridno ustvarja skupaj vsak ponedeljek popoldne v Dvorcu Bukovje, seveda pa veliko ur klekljanja opravijo doma. Tokratna razstava je zopet nekaj posebnega, saj se klekljarice ves čas trudijo, da bi pokazale kaj novega in zanimivega. Tako je je v prvem prostoru na ogled zanimive klekljane balerine, ki so jih naredile tudi s pomočjo Petre in Ine Šoštar ter Sonje Lah. Drugi prostor pa je v celoti namenjen trem članicam, Milki Stergar, Majdi Kalič in Heleni Masten. Gre za klekljarice, ki so dopolnile dobo najmanj 15 let klekljanja in so zato na odprtju razstave prejele tudi priznanja in zlate značke javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Priznanja in značke jim je podelil vodja Območne izpostave JSKD Dravograd, Robert Preglau. Slovesnost ob odprtju razstave sta z odlično glasbo popestrili Ela Čeh in Laura Petrovič, ki se igranja na kitaro učita v Glasbeni šoli ravne na Koroškem, oddelku Dravograd pri prof. Poloni Blaznik. Razstava bo odprta v delovnem času Infopisarne do 22. decembra.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda