Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pustni karneval v Šentjanžu
Dogodki
Pustni karneval v Šentjanžu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.02.2024 21:35

V soboto, 10. februarja, je potekal že 17. občinski pustni karneval, ki se vsako leto izmenjaje odvija v Dravogradu ali v Šentjanžu.

Katja Čevnik Aleš Mlačnik

Tokrat je bil na vrsti slednji in spet so se zbrale maškare od blizu in daleč. Mali in veliki princeske, vile, risani junaki, vesoljci, živali, vojaki, duhovi, klovni so se zbrali na igrišču pri OŠ Šentjanž, nato pa v povorki ob spremljavi glasbe Pihalnega orkestra Šentjanž, skozi kraj prispeli pred Dom borcev, kjer se je nadaljevalo pustno rajanje. Za glasbeno popestritev je poskrbela Tia Grubelnik, za izvirne maske pa vzgojiteljice in otroci Vrtca Dravograd, učitelji in učenci OŠ Šentjanž in OŠ Dravograd. Zbrani so se lahko posladkali z odličnimi krofi Koroških pekarn ter toplim čajem, za katerega so poskrbele šolske kuharice. Vsi skupaj so nato s Kurenti z vseh vetrov s plesom in glasnimi zvonci dokončno pregnali zimo iz naših krajev. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda