Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Selitev v nove prostore
Novi oddelek
Selitev v nove prostore
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.02.2024 00:00

S sodelavci, stanovalci in njihovimi svojci smo že dolgo časa pričakovali dan, ko se bomo preselili v nove prostore. To se je končno zgodilo 30. januarja letos.

Maja Praper

Skupaj smo spremljali vsa dela – junija 2022 smo poslušali, kako pojejo motorne žage in naslednji hip že ni bilo več dreves v nekdanjem parku za domom. Potem smo spremljali, kako so delali izkop, planirali, zidali in »vlivali plato«.  Z balkona tretjega nadstropja smo opazovali, kako so rastle stene  in se spraševali, kako dolgo še. Videli smo, ko je naš novi prizidek dobil streho, okna, pa še sončne celice. Počasi in zagotovo je oblika postajala takšna, kot so si jo zamislili arhitekti in projektanti. Spremljali smo prihode opreme, poslušali razlage o ploščicah za kopalnico in zanimivih nočnih omaricah. Odpravljali smo pomanjkljivosti, še vedno jih – vsaka novogradnja jih ima.  Po prenekaterih zapletih, ki takšnim velikim projektom skorajda ne uidejo, smo od direktorice vendarle dobili zeleno luč.

Ob sodelovanju svojcev, ki so se našemu povabilu prijazno odzvali in pomoči sodelavcev vseh služb našega doma, smo se vendarle preselili. Naša zunanja sodelavka Mojca Kamnik je skrbela za to, da se je po novih hodnikih razlegalo ljudsko petje, ob spremljavi njene mandoline. Trajalo je celo dopoldne, saj na horuk pač ne gre. Kosilo smo z veseljem razdelili že v novih dveh jedilnicah, stanovalci pa so ga z užitkom pojedli.
Zdaj se navajamo na nove prostore – tako naši stanovalci, njihovi svojci kot tudi vsi mi sodelavci. Potrebno pa bo še kar nekaj truda, da sodobni koncept dela zaživi in z veseljem bomo v naš krog sprejeli nove sodelavce, saj bi radi našim stanovalcem nudili vse kar si zaslužijo in še več. Prav tako smo veseli prostovoljcev, ki našim stanovalcem polepšajo dneve in odvrnejo misli od morebitnih skrbi. Dobrodošli!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda