Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Letošnji nagrajenci Občine Dravograd
Nagrade
Letošnji nagrajenci Občine Dravograd
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.06.2024 14:39

Občinski svetniki so na junijski seji potrdili predloge Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter podelili Nagrado in Priznanja Občine Dravograd, župan Anton Preksavec pa bo na slavnostni seji v začetku julija podelil tudi štiri Zlate grbe.

Katja Čevnik

Občina Dravograd nagrade in priznanja podeljuje v zahvalo za prispevek k razvoju, ugledu in promociji občine, prispevek k razvoju in napredku na različnih področjih človekove ustvarjalnosti, izkaz zavzetosti za blaginjo, pravičnost vseh in za prepoznavnost Dravograda v slovenskem in/ali mednarodnem prostoru, izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu občine, življenju v občini ter podobi krajev, kot spodbudo za nadaljnje strokovno delo ali aktivnosti na posameznih področjih delovanja ter za enkratne, izjemne dosežke in kot vzpodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih dela in življenja.

Letošnji prejemniki Zlatih grbov Občine Dravograd so Maksimilijana - Milka Gošnak, aktivna prostovoljka na več področjih, še posebej pri nudenju pomoči sočloveku v stiski in starejšim, Luka Temnikar, izjemno uspešen plavalec, ki s svojim trudom in rezultati vedno znova dokazuje svojo borbeno naravo, Irena Gostenčnik, dolgoletna sekretarka in gonilna sila Območnega združenja Rdečega križa Dravograd, in Ervin Pečnik - Bibi za dolgoletno predano in srčno opravljanje zdravniškega poklica.

Maksimilijana - Milka Gošnak

Maksimilijana - Milka Gošnak

Irena Gostenčnik

Irena Gostenčnik

Luka Temnikar

Luka Temnikar

Ervin Pečnik - Bibi

Ervin Pečnik - Bibi

Priznanje Občine Dravograd je na področju gospodarskih dejavnosti prejelo podjetje Darson, proizvodnja, prodaja in storitve, d. o. o., ki je v zadnjih treh desetletjih iz majhnega družinskega podjetja zraslo v enega izmed pomembnejših akterjev na področju kovinarske industrije. Podeljeni sta bili tudi dve priznanji s področja kulture, ki sta ju prejeli Likovna sekcija Kulturnega društva Dravograd za zelo uspešno delovanje in povezovanje lokalne skupnosti na področju likovnega ustvarjanja ter Kristina Ločičnik za predano delo v šolstvu in Društvu upokojencev Dravograd, kjer noben kulturni dogodek ne mine brez njene prisotnosti.

Letošnji nagrajenci Občine Dravograd

Likovna sekcija Kulturnega društva Dravograd

Likovna sekcija Kulturnega društva Dravograd

Kristina Ločičnik

Kristina Ločičnik

Letošnje najvišje občinsko priznanje, Nagrado Občine Dravograd, pa je prejela Ekipa prve pomoči Civilne zaščite Občine Dravograd. Pripadnikov ekipe prve pomoči je trenutno 12, vsi imajo opravljen 70-urni tečaj prve pomoči po programu Strokovnega centra za prvo pomoč Rdečega križa Slovenije, ki sodi med najbolj celovito izobraževanje iz prve pomoči za nezdravstvene delavce. Pripadniki ekip prve pomoči svoje znanje redno letno obnavljajo in dopolnjujejo, z namenom, da so usposobljeni in pripravljeni ukrepati, ko je to najbolj potrebno.

Udeležba na takšnih preverjanjih usposobljenosti je velik izziv za sodelujoče in predstavlja vzpodbudo in prispevek k dvigu znanja ekip prve pomoči. Ekipe PP CZ Občine Dravograd so se skozi dolgoletna sodelovanja na teh preverjanjih odlično izkazale. Največji uspeh pa so dosegli lani, ko so si Martina Kališnik Jerič, Katja Polaner, Simon Rihter, Rajko Vrhovnik, Gašper Skrube in Simon Kravs priborili nastop na državnem preverjanju in zasedli 7. mesto. Kot so predlagatelji še zapisali v obrazložitvi, so se posamezni pripadniki ekipe PP CZ izkazali tudi v času avgustovskih katastrofalnih poplav, ko so opravljali naloge nudenja prve pomoči in psihološke pomoči našim občanom in nameščenim turistom iz različnih držav, ki so zaradi naravne nesreče obtičali v Dravogradu. Pripadniki ekip prve pomoči sodelujejo tudi na občinskih prireditvah, kjer je potrebno zagotoviti bolničarja z opravljenim tečajem in z ustrezno opremo za laično reševanje ter nudenje prve pomoči. Člani ekipe se radi odzovejo tudi povabilom na lokacije, kjer se izvajajo obnovitvene predstavitve delovanja avtomatskih defibrilatorjev za občane Dravograda.

Prejemnikom iskreno čestitamo in naj jim bodo priznanja spodbuda za nadaljnje aktivno delo ter doprinos k življenju v občini!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda