Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Koroška ribiška družina je obeležila 70 let delovanja
Obletnice
Koroška ribiška družina je obeležila 70 let delovanja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.07.2024 15:28

V soboto, 6. julija, je bilo na ribiškem domu v Dravogradu še posebej slovesno, saj je Koroška ribiška družina obeležila 70 let delovanja.

Robert Preglau ZRD Maribor

Ob tej priložnosti je potekala slovesnost s podelitvijo številnih priznanj zaslužnim članom.

Na prireditvi je najprej vse prisotne  nagovoril predsednik Koroške ribiške družine Tadej Paradiž, ki je se je v svojem govoru dotaknil pomembnih mejnikov v zgodovini delovanja KRD. Za glasbeno popestritev med prireditvijo je poskrbela vrhunska virtuozinja na diatonični harmoniki Danaja Grebenc. Vse prisotne sta nagovorila tudi sekretar Ribiške zveze Igor Miličič ter predsednik zveze ribiških družin Maribor Marjan Gaber. Sledila je podelitev priznanj, ki jih podeljuje RZS in sicer Znak za ribiške zasluge, Red za ribiške zasluge III. Stopnje, Red za ribiške zasluge II. Stopnje, Red za ribiške zasluge I. stopnje ter Plaketo RZS z listino. Po podelitvi priznanj RZS pa je sledila še podelitev priznanj KRD. Naziv častnega člana KRD , ki je tudi najvišje priznanje ribiške družine za dolgoletno požrtvovalno delo in izjeme prispevek k razvoju KRD je prejelo dvanajst zaslužnih članov.

Priznanje za zasluge pri delu  KRD in za izvrstno sodelovanje in pomoč pa je prejelo lepo število članov, zunanjih sodelavcev in podjetij. Sledilo je prijetno druženje ob dobri hrani in pijači, kot se ta takšne slovesnosti spodobi, za izvrstno vzdušje pa je poskrbel naš koroški kantavtor Milan Kamnik.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda