Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi street food festival Most okusov v Dravogradu
Festival
Prvi street food festival Most okusov v Dravogradu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.06.2023 08:56

V Dravogradu je 17. junija bil prvič organiziran street food festival z imenom Most okusov. Festival, ki je potekal na kolesarskem mostu čez reko Dravo, je presegel vsa pričakovanja organizatorjev. V samo treh urah so prodali rekordnih 200 pic, kar priča o velikem zanimanju obiskovalcev.

A.V., Koroške novice Foto Anka

Dogodek je bil organiziran na pobudo Kulturnega & umetniškega društva Coreoška, ki ga sestavljajo mladi iz Občine Dravograd. Cilj pobude je bil pritegniti več raznolikih in edinstvenih dogodkov v Dravograd. Tako je festival "Most okusov" bil le eden od mnogih dogodkov, ki se bodo zvrstili v prihodnosti.

Na festivalu je sodelovalo več gostincev, večinoma iz lokalnega okolja, med njimi pa tudi finalist Masterchefa Žiga Gabrovec in tekmovalka Brina Robnik Kobal. Poleg raznolike ponudbe hrane so obiskovalci lahko poskusili tudi odlična vina, pa tudi pivo lokalnega pivovarja Gašperja Korata, ki je prejemnik nagrade za najboljše domače zvarjeno craft pivo v Sloveniji. Pri organizaciji dogodka so skupaj s člani Kulturnega & umetniškega društva Coreoška, sodelovali še Javni zavod Dravit in Občina Dravograd. Pomembno vlogo so odigrali tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Dravograd.

Župan Občine Dravograd Anton Preksavec, je izrazil zadovoljstvo z uspehom festivala na svojem Facebook profilu in poudaril, da takšne "odprte kuhinje" na tako edinstveni lokaciji v Sloveniji še ni bilo.

Organizatorji že načrtujejo ponovitev festivala v Dravogradu tudi prihodnje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda