Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razstava akvarelov Franja Maroška
Slikarstvo
Razstava akvarelov Franja Maroška
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.09.2023 22:46

V sredo 6. septembra je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd potekalo odprtje razstave akvarelov umetnika in predsednika likovne sekcije Dravograd Franja Maroška.

Robert Preglau

Franjo Marošek je na svoji likovni poti preizkusil že marsikatero tehniko. Najprej je rezbaril, zatem kiparil v lesu in v kamnu ter glini, kasneje pa se je odločil za nadaljevanje svoje umetniške poti v slikarstvu. Začel je z akrilno tehniko, kasneje pa je preizkusil tudi druge tehnike. Akvarel mu je predstavljal poseben izziv, zato se je odločil, da pripravi  samostojno razstavo ravno v tej tehniki. Na razstavi lahko občudujemo likovna dela, ki so večinoma realistična in kjer prevladuje njegova priljubljena tematika, to je krajina, nekaj pa je trudi ekspresionističnih, abstraktnih likovnih del, ki kažejo, da sta mu tudi ekspresionizem in abstrakcija zelo blizu. Odprtje razstave je z glasbo popestrila vrhunska glasbenica Danaja Grebenc. Razstava bo odprta v delovnem času Infopisarne do konca septembra. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda