Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Predstavitev knjige Vijolična kačja pastirica v Dvorcu Bukovje
Knjige
Predstavitev knjige Vijolična kačja pastirica v Dvorcu Bukovje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.09.2023 11:44

V petek, 15. septembra, je v idiličnem okolju Dvorca Bukovje potekala predstavitev romana z naslovom Vijolična kačja pastirica, avtorice Martine Podričnik.

Robert Preglau JZ Dravit

Martina prihaja iz Javorja nad Črno na Koroškem. S pisanjem je pričela že v svoji mladosti, vendar je tisti pravi čas zanj našla šele po upokojitvi. Tako se je poleg kratkih del, ki jih je pisala do sedaj porajala zamisel o svojem prvem romanu. Martina se redno udeležuje literarnih delavnic, kjer je tudi našla izziv za pisanje daljšega dela. Vijolična kačja pastirica je zanimiv roman, ki govori o Slovenki Lučki, ki je odpotovala v Mehiko, da bi tam našla svoj notranji mir.

Na koncu ugotovi, da je svet takšen kot je in, da je vseeno kje živi, ker določenih stvari pač ne moreš preprosto pustiti za seboj in te spremljajo, kjerkoli si. Sprejeta s tem spoznanjem se na koncu glavna junakinja tudi vrne v domovino. Pogovor o knjigi je moderiral Robert Preglau, vodja Območne izpostave JSKD Dravograd, za glasbeno popestritev dogodka pa je poskrbela Martinina vnukinja Izza Zala Čebul na flavti. Martina je za vse prisotne pripravila tudi nekaj mehiških prigrizkov ter spekla odlično torto.

Zagotovo to ni njeno zadnje delo in želimo si, da nastane še kakšen roman saj verjamemo, da ima v sebi še mnogo bogastva, ki ga lahko prelije na papir. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda