Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lepa nedelja na Ojstrici in praznovanje 150-letnice Godbe na pihala Ojstrica
Julij 2010
Lepa nedelja na Ojstrici in praznovanje 150-letnice Godbe na pihala Ojstrica
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.09.2023 22:07

Dogodka se udeležil tudi takratni predsednik Krajevne skupnosti Dravograd in občinski svetnik Vinko Krajnc. Obudil je spomin na stanje v kulturi in korenine ideje o prireditvah Od lipe do lipe, ki jih imamo še danes.

Artur Švarc

S prijetnimi občutki se spominjam mojih takratnih aktivnosti. Delovanje KS v tistem obdobju je bilo usmerjeno predvsem v obnovo komunalne infrastrukture, delovanje društev, v reševanje socialne problematike in vključevanje krajanov v družabno in športno dejavnost. Zaradi kadrovskih in organizacijskih težav so bile ukinjene prireditve »Koroška ohcet in »Od šanka do šanka«, s čimer je družabno življenje v naši krajevni skupnosti počasi zamrlo, zato smo skupaj s Turističnim društvom prišli do ideje, da v maju in juniju pripravimo druženje krajanov »Od lipe do lipe«. Ideja je bila dobro sprejeta v vseh KS v občini, pa tudi pri državah članicah Evropske unije, zato so bila zaključna srečanja obogatena s kulturnim programom posamezne države in zasaditvijo značilnega drevesa države udeleženke, ki sedaj krasijo park pri dvorcu Bukovje. 

Posebnost so bila ta druženja na Ojstrici, kjer so krajani ob teh dogodkih vsako leto postavili mlaj in ta dogodek obeležili kot njihov krajevni praznik. Praznovanje se je pričelo z lepo nedeljo in nadaljevalo s kulturnim programom ter Godbo na pihala Ojstrica. V okviru krajevnega praznika so organizirali slikarsko-kiparsko kolonijo. V tem času je OO ZB za vrednote NOB obeležila dogodek in se poklonila žrtvam II. svetovne vojne pri Junčku.

Prireditve, ki so jih krajani vzeli za svoje, so bile zelo dobro obiskane in so se ohranile vse do danes, ko jih dopolnjujemo z novimi vsebinami, s katerimi želimo privabiti čim širšo množico ljudi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda