Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tekmovanje za najmočnejšega Korošca
September 2015
Tekmovanje za najmočnejšega Korošca
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.10.2023 22:12

Andrej Vožič, lastnik fitnes centra Andfit, je bil organizator tekmovanja za najmočnejšega Korošca leta 2015. Poglejmo, kaj je zapisal in kako je bilo …

Artur Švarc

Na lepo sončno soboto, 12. septembra 2015, je pred dvorano Špic D v organizaciji Fitnes centra ANDFIT, Javnega zavoda Dravit in ŠD Titani potekalo 4. tekmovanje za najmočnejšega Korošca. Pet tekmovalcev se je pred okoli 400 obiskovalci pomerilo v petih različnih disciplinah, kjer so morali pokazati moč, vzdržljivost, hitrost, eksplozivnost in tudi taktiko. Tekmovalci so tako prenašali 165 kg težko breme, z tal dvigovali in nad glavo potiskali 50 kg utež, v odročenju držali dve 8 kg bremeni, vlekli napolnjeno gasilsko cisterno in prevračali okoli 220 kg težko gumo. Prvo mesto je osvojil Aljaž Mlačnik, drugo Andrej Vožič, tretje Boštjan Naveršnik, četrto Klemen Jerčič in peto Tomaž Verdinek. Ob glavnem delu tekmovanja je potekalo tudi tekmovanje v vlečenju vrvi med krajevnimi skupnostmi za pokal Občine Dravograd, zmagala je KS Dravograd. Priredili smo tudi tekmovanje v držanju bremena za naše gledalce, zmagovalca iz publike sta bila Melanie Schaffer in Zoran Kralj. Tovrstno tekmovanje je bilo prvič organizirano leta 2012 v Lukni in je potekalo do leta 2016. Največja težava pri organizaciji je bila, kako pridobiti sodelujoče ter vreme, ki je vplivalo na varnost tekmovalcev. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda