Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V Dravogradu razstavljajo koroški likovniki
Slikarstvo
V Dravogradu razstavljajo koroški likovniki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.10.2023 01:25

V sredo, 18. oktobra je v cerkvi sv. Vida v Dravogradu potekalo odprtje razstave koroških likovnikov. Na razstavi se predstavlja 27 različnih avtorjev iz celotne Koroške, ki so na ogled postavili kar 36 likovnih del.

Robert Preglau JZ Dravit

Ideja o skupni razstavi se je porodila že lansko leto, tako, da je tokrat to že druga tovrstna razstava. Likovna sekcija KD Dravograd je namreč dala pobudo, da se vsako leto v mesecu maju zberejo koroški likovniki na skupnem likovnem dnevu na Košenjaku. Takrat skupaj ustvarjajo in si izmenjujejo izkušnje. Da pa ne bi ostalo samo pri enodnevnem druženju so se dogovorili, da pod okriljem JSKD OI Dravograd v mesecu oktobru pripravijo še skupno razstavo, na kateri sodelujejo vsi udeleženci spomladanskega likovnega ustvarjanja.  Odprtje razstave so s pesmijo popestrili člani Moškega pevskega zbora Šempetrski pavri pod vodstvom Irene Glasenčnik. Razstava bo odrta do 5. novembra v delovnem času Infopisarne Dravograd. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda