Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kimperk teater – S smehom v novo leto - december 2019
Iz arhiva KTV
Kimperk teater – S smehom v novo leto - december 2019
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.11.2023 21:55

Prehajamo v »veseli december«. Čas druženja, lepih želja, daril in smeha. Prav smeh, ki je tudi največje zdravilo za vse tegobe, nam v tem času leto za letom podarjajo člani Kimperk teatra

Mojca Lesičnik

Dramska skupina Kimperk teater je bila ustanovljena leta 2011 z namenom, da popestri lepo nedeljo na Ojstrici in vnese nekaj dogajanja v naš kraj. Takrat se nam niti približno ni sanjalo, kakšen uspeh bomo dosegli s svojimi skeči. To dokazuje, kako so ljudje v teh stresnih časih željni smeha. Že na začetku poti smo se odločili, da bomo igrali samo v narečju, ker v teh modernih časih vse bolj izgubljamo korenine in z besedili v stari »kimprščini« skušamo navdušiti mlade za naša lepa narečja, ki počasi izginjajo. Zelo dobro sodelujemo tudi z našim pevskim zborom, ki je s svojim nastopom popestril takratni večer. Tudi oni se zelo trudijo, da bi ohranili ljudsko petje in s tem povezujejo kulturni utrip podeželja. Tekste za igre večinoma pišemo sami, enega nam je napisal tudi Rajko Duler. Obsornik, ki je parodija na Obzornik, je uspešno zastavljen del naših predstav, kjer ekipa na terenu zabeleži aktualne dogodke. Ob tej priložnosti se člani Kimperk teatra zahvaljujemo naši zvesti publiki za velik obisk na vseh naših predstavah, saj nam ravno publika daje spodbudo in veselje za nadaljnje projekte, ki si jih zastavljamo. Počasi bomo zaključili leto, ki se izteka in stopili v novo. Ob tej priliki vam pošiljamo dobre želje za nove dni, ki so pred nami. Skupaj z nami ostanite zdravi in nasmejani.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda