Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Interesne dejavnosti v Enoti Dravograd
Dravograd
Interesne dejavnosti v Enoti Dravograd
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.01.2024 09:47

V vrtcu se strokovni delavci trudimo otrokom ponuditi čim bolj pestro okolje, da lahko razvijejo svoje potenciale.

Anica Vindiš

S tem namenom vsakodnevno pripravljamo različne dejavnosti, pri tem pa upoštevamo pomen igre in veselja, interesa otrok do različnih aktivnosti, ki jim prinesejo zadovoljstvo, uspeh in razvoj na številnih področjih. Za vse to odgovorno skrbimo s premišljenim načrtovanjem dejavnosti, ki temeljijo na upoštevanju načel in ciljev kurikuluma, ki je temeljni dokument s področja predšolske vzgoje. Seveda pa pri tem upoštevamo še razvojno stopnjo in sposobnosti otrok. Poleg vseh dejavnosti v vrtcu pa otrokom nudimo tudi pestro izbiro interesnih dejavnosti, kamor so vključeni vsi otroci. Te dejavnosti so vsebinska popestritev osnovnega programa in se po oddelkih razlikujejo, izvajajo jih vzgojiteljice predšolskih otrok – pomočnice vzgojiteljic. Izbrane so strokovno, premišljeno, upoštevajoč otroke in se izvajajo enkrat mesečno.

V našem vrtcu izvajamo naslednje dejavnosti: Pravljična joga, Ciciban planinec, S pesmijo in glasbo skozi čarobni svet glasbe, Ustvarjamo iz naravnih materialov, Glasbeno-plesne dogodivščine, Plesno-gibalne dogodivščine s Piko, Biba se giba in Gibalne urice v dvorani Špic D.

V okviru teh dejavnosti je otrokom omogočeno razvijanje različnih potencialov, spoznavanje in pridobivanje izkušenj. Ob tem se otroci sprostijo, doživljajo pozitivna čustva, dobijo občutek samopotrditve, varnosti, sprejetosti in ugodja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda