Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Danaja Grebenc postala svetovna podprvakinja!
Glasba
Danaja Grebenc postala svetovna podprvakinja!
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.05.2024 21:35

Med 9. in 12. majem je na Južnem Tirolskem v Avstriji potekalo Svetovno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko.

Artur Švarc Drago Grebenc

Znova se je tekmovanja udeležila 18-letna Trbonjčanka Danaja Grebenc, ki je leta 2019 prvič postala mladinska svetovna prvakinja na tem tekmovanju. Danaja je, pod mentorstvom Klemna Rošerja, doslej sicer že petkrat osvojila naziv mladinske svetovne prvakinje na različnih tekmovanjih. Letos je tekmovala v skupini odraslih, čeprav po starosti še ne spada v to kategorijo, a pravilnik dovoljuje, da vsak, ki osvoji naziv mladinskega svetovnega prvaka, na naslednjem tekmovanju spada v t. i. senior skupino, ne glede na starost.

Danaja je tudi tokrat dosegla še en laskavi naziv, postala je namreč absolutna svetovna podprvakinja v igranju na diatonično harmoniko in osvojila skupno drugo mesto. S štirimi zahtevnimi skladbami in različnimi zvrstmi je prepričala desetčlansko komisijo. Na tekmovanju so se predstavili udeleženci iz Avstrije, Slovenije, Italije, Nizozemske in Ukrajine. Danaji za njen uspeh iskreno čestitamo!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda