Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Moč besed – 40. dan šole
OŠ Dravograd
Moč besed – 40. dan šole
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.05.2024 21:49

Besede, besede, besede … Besede imajo moč. To so nam na prireditvi ob 40. dnevu šole, v petek, 17. maja, v nabito polni telovadnici OŠ Neznanih talcev Dravograd poskušali prikazati vsi nastopajoči.

Silvija Ravnikar

In teh je bilo res veliko. Na dogodku, ki je bil družaben preplet mlajših in starejših generacij, smo dokazali, da eden brez drugega ne zmoremo, da je človek socialno bitje, ki potrebuje spodbudne besede sočloveka. Ko pa so besede podkrepljene še z dejanji, potem je naše sobivanje lažje, bolj urejeno in trdno.

Ob lepem jubileju je obiskovalce pred šolo najprej pozdravila glasba Godbe na pihala Ojstrica, nato jih je po dolgem hodniku 1. triade in avle šole popeljala bogata razstava likovnih izdelkov učencev OŠ Neznanih talcev Dravograd. Razstavljena likovna dela so bila izbrana na šolskem likovnem natečaju Moč besed, zmagovalna so bila tudi nagrajena ter natisnjena na knjižna kazala, ki so jih prejeli vsi učenci matične šole in njenih podružnic. Predstavili sta se tudi dve tradicionalni glasili učencev OŠ Dravograd, ustvarjeni ob šolskem prazniku.

Moč besed – 40. dan šole

Slavnostni dogodek šole je z udarno glasbo otvoril harmonikarski orkester Glasbene šole Ravne na Koroškem, moderatorka uvodnega dela prireditve Katja Čevnik je nato k pozdravnim besedam povabila generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo Rada Kostrevca, župana Antona Preksavca ter ravnatelja šole Lovra Plimona. S prerezom traku je sledila simbolična otvoritev obnovljene telovadnice, s katero so učenci šole ter ostali uporabniki pridobili nove garderobe, stropne luči in še kaj. V nadaljevanju sta nas simpatična povezovalca prireditve Ožbi in May vodila preko več plesnih, glasbenih in gledaliških točk programa, v katerem so se predstavili kitaristi Glasbene šole Ravne na Koroškem in bend Glasbene šole Radlje ob Dravi, mladinski in otroški pevski zbor matične šole Dravograd, združeni pevski zbor POŠ Dravograd s solisti, Nastja Gabor s kitaristom Matevžem Špeglom Štaherjem in učenkama Glasbenega centra Balu, gledališka skupina OŠ Dravograd, Folklorna skupina Dravca v sodelovanju s folklorno skupino OŠ Dravograd ter oskrbovanci Koroškega doma starostnikov Črneče, ki so v medgeneracijskem sodelovanju z najmlajšimi učenci ter ob tehnični podpori Koroške TV Dravograd z Anito Stepišnik ustvarili nepozaben filmček o pomenu in rabi prijaznih besed. V sproščenem vzdušju so gostje prireditve in nastopajoči večer zaključili ob klepetu in dobrotah šolske kuhinje v jedilnici šole.

Moč besed – 40. dan šole

Besede imajo res neverjetno moč. In tako kot se reka včasih odloči, da bo spremenila strugo, se lahko odločimo tudi mi in spremenimo tok dogodkov le z rabo pravih besed. Ali kot sta, združena na mostičku, povzela mlada povezovalca ob zaključku prireditve: »Če so besede prijazne, tople, nežne, predvsem pa iskrene, ljudem narišejo nasmeh na obraz in nas vodijo do lepih dejanj, ki nas povezujejo in osrečujejo. In če si res želimo, da naš svet ostane lep in prijazen, ga moramo graditi z lepimi besedami in dejanji, vsak dan in vsak trenutek, tako lahko med nami zgradimo trdne mostove prijateljstva.«

In z obljubo, da se bomo s prijaznimi besedami trudili graditi trdne odnose tudi v prihodnje, je v telovadnici za konec zadonela še himna 40. dneva šole: »Le dajmo zmeraj bit iskreni, ljubeznivi in prijazni, da nam skupaj lepše bo.«

Ana Berložnik, vodja prireditve, ožji organizacijski tim in vodstvo šole z ravnateljem se zahvaljujemo vsem sodelujočim, ki ste kakorkoli pomagali, da smo lahko skupaj ustvarili ta čudovit povezovalni večer.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda