Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Čebelarsko društvo Dravograd obeležilo 110 let delovanja
Čebelarsko društvo Dravograd obeležilo 110 let delovanja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.05.2024 12:37

V nedeljo, 19. maja, je v cerkvi sv. Vida Čebelarsko društvo Dravograd praznovalo 110 let organiziranega čebelarjenja v občini, ki je sovpadalo tudi z obeležitvijo svetovnega dneva čebel.

Katja Čevnik JSKD

Zbrane sta nagovorila predsednik društva Miran Kadiš in župan Občine Dravograd Anton Preksavec. Najzaslužnejšim so podelili tudi priznanja. Tako sta priznanje za 10 let čebelarjenja prejela Branko Onuk in Jože Repnik, za 30 let Vinko Poderžan in za 50 let čebelarjenja Gregor Pöck. Priznanja in odličja Antona Janše 3. stopnje so prejeli Ivan Mori, Jože Pačnik, Janko Marzel, Dušan Navodnik, Jure Ladra in Nada Kadiš. Priznanja Antona Janše 2. stopnje so prejeli Vinko Krajnc, Anton Hribar in Slavko Lenasi. Listini častnih članov Čebelarskega društva Dravograd pa sta prejela Friderik Sagmeister in Vinko Poderžan. Janko Goričan pa je s strani Čebelarske zveze Slovenije prejel priznanje Antona Janše 1. stopnje.

Kulturni program so oblikovali Otroški pevski zbor OŠ Neznanih talcev Dravograd pod vodstvom Anje Roger ter domačinka Kaja Završnik, večkrat nagrajena z najvišjimi mesti na domačih in mednarodnih tekmovanjih v igranju harmonike. Na ogled so bile tudi panjske končnice, ki so jih poslikali dravograjski šolarji in člani Likovne sekcije Dravograd ter razstava fotografij o delovanju društva skozi čas.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda