Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
NIČ proti VEČnosti
Razstava o glasbeni poti Andreja Šifrerja
NIČ proti VEČnosti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.05.2024 14:02

V sredo, 22. maja , je v cerkvi sv. Vida v Dravogradu potekalo odprtje razstave o glasbeni poti našega legendarnega glasbenika Andreja Šifrerja z naslovom NIČ proti VEČnosti.

Robert Preglau Aleš Mlačnik

Gre za gostujočo razstavo Gorenjskega muzeja, ki jo je pripravil že pred časom ob 70. osebnem Andrejevem jubileju. Razstavo sta pripravili avtorici dr. Ana Vrtovec Beno in Tjaša Šoštarič. Pod okriljem JZ Dravit in JSKD OI Dravograd smo razstavo pripeljali na ogled tudi v Dravograd. Dr, Ana Vrtovec Beno je pomagala pri razporeditvi in postavitvi razstave, prav tako je na odprtju predstavila kako je do razstave prišlo in kako je nastajala. Po sami razstavi pa je obiskovalce popeljal Andrej Šifrer. Seveda je v njegovi bogati glasbeni karieri nastalo precej neverjetnih zgodb, katerim smo prisluhnili, pa tudi precej anekdot. Andrej Šifrer ni samo vrhunski glasbenik ampak je tudi odličen pripovedovalec, no pred kratkim pa je celo izdal tudi svojo prvo knjigo z naslovom Volkovi. Razstava bo na ogled v delovnem času Infopisarne vse do konca meseca julija, izven delovnega čsa pa si jo lahko ogledate po predhodnem dogovoru. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda