Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Ljudje
Ljudje in Legende - Tilka Kramer29.04.2024
Babice smo bile vedno zagovornice žensk
Prihod novega družinskega člana je za vsako družino prelomnica in pomemben trenutek, zato je ključno, da imajo takrat ob sebi srčno in hkrati strokovno podkovano osebo. Dravograjčani imamo srečo, saj je kar 40 let naše nove krajane sprejemala prav takšna babica. Tilka Kramer je vse od prvega dne službe pa do svoje upokojitve spremljala bodoče in mlade mamice v Dravogradu, svoje izkušnje pa je strnila tudi v knjigi.
Ljudje in Legende - Damijan Cehner26.03.2024
Živeti pustolovščino življenja
Damijan Cehner živi z letalstvom dejansko že vse življenje. Ljubezen do letal in letenja mu je bila tako rekoč položena v zibelko s pomočjo očeta, ki je bil že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja padalec. Vseeno pa njegova pot do uspešnega podjetnika in enega najboljših slovenskih pilotov, predvsem pa nekoga, ki živi svoje sanje, ni bila enostavna in brez ovir.
Ljudje in legende - Mihaela Žvikart28.02.2024
Otroci so najčistejše duše
Mihaela Žvikart je svoje življenje posvetila najmlajšim. Skoraj vso svojo delovno dobo se je vsak dan vozila na Ojstrico, kjer je na podružnični šoli otrokom odpirala vrata v svet znanja, v letošnjem januarju pa se je upokojila. Ne brez solz, tako pri otrocih kot pri njej, kar dokazuje, kako velik pečat je s svojim delom pustila v majhni ojstriški skupnosti. Kot pravi sama, to je bilo vzajemno.
Ljudje in Legende - Ervin Pečnik - Bibi31.01.2024
Zdravnik s srcem in poslanstvom
Verjetno ni Dravograjčana, ki ne bi vsaj enkrat v življenju srečal doktorja Ervina Pečnika. V svojih osmih desetletjih, ki jih je dopolnil v začetku letošnjega leta, se je na prav poseben način dotaknil življenj sokrajanov – stal jim je ob strani v težkih trenutkih in jim kot zdravnik pomagal k boljšemu zdravju. Ob tem pa je počel in še vedno počne marsikaj drugega.
Dravograjčani na tujem - Borut Praper18.12.2023
Praperjev Leteči pob s peresom in bobnarskimi palčkami
Eden od najbolj zanimivo dislociranih Dravograjčanov je Borut Praper, ki živi na španskem otoku Tenerife ob zahodni obali Afrike sredi Atlantika. Tam počne same ‘tumarije’ - piše, prevaja, igra bobne, goji čilije in na računalniku ‘leta z letaloni’.
Ljudje in legende - Toni Štrigl17.12.2023
Pravljična zimska dežela sredi koroškega gozda
V decembru se že kar kmalu po Miklavževem na Koroško začnejo zbirati ljubitelji prazničnega vzdušja iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine. Pot jih vodi na Selovec k Toniju Štriglu, kjer sredi idiličnega gozda vsak dan ob mraku zasije pravljična dežela.
Naši junaki - Danaja Grebenc28.11.2023
Harmonika je v dobrem in slabem moja zvesta prijateljica in spremljevalka
Danaja Grebenc je virtuozinja na harmoniki. Pri 17 letih se lahko pohvali z dosežkom, ki ni uspel še nikomur, kljub temu pa ostaja skromna in prijazna mladenka. In nadvse prijetna sogovornica.
Ljudje in legende: Lotka in Vitko Nenadić28.11.2023
Dokler sva skupaj, sva srečna
Vsako pomlad popestri življenje v Dravogradu razstava pirhov Lotke Nenadić, ob koncu jeseni pa predbožično vzdušje pričarajo njeni adventni venčki, ki jih je tudi letos v novembru razstavila v Infopisarni. V njene izdelke, ki se ponašajo tudi s prestižnim nazivom izdelka domače slovenske obrti, je vloženega ogromno dela, pri čemer Lotki pomaga njen mož Vitko.
Ljudje in legende - Marijan Pušnik25.10.2023
Sreča vstopa skozi nasmejana vrata
Marijan Pušnik je v Dravogradu sinonim za nogomet. Čeprav ga v vlogi uspešnega trenerja poznajo daleč onkraj meja občine in tudi onkraj meja Slovenije, se njegov pečat najbolj intenzivno pozna prav v domačem kraju. Vse od šestdesetih let, ko se je kot fantič podil po okoliških hribih, do danes, ko so po njegovi zaslugi številne generacije otrok zrasle v aktivne in zdrave odrasle, sodeluje pri oblikovanju življenja v Dravogradu.
Naši junaki - Robi Marošek23.10.2023
Na stezi odklopim vse ostalo
Dravograd se ponaša s pohvalnim številom mladih in perspektivnih športnikov. Ob splošni popularnosti športov kot so nogomet, košarka in odbojka, je razumljivo, da se večina mladih odloči za trening enega izmed njih, nekateri pa si izberejo tudi kakšen malce manj običajen šport. Tako se je odločil tudi Robi Marošek.
Legende - Otokar Praper27.09.2023
Od nesojenega vojaškega pilota do heroja slovenske osamosvojitve
Otokar Praper je širši Sloveniji znan predvsem kot veteran vojne za Slovenijo in junak bitke za mejni prehod Holmec. Sokrajani pa ga poznamo še v različnih drugih vlogah, kot vsestranskega človeka, ki je dejaven na mnogih področjih, predvsem pa ga poznamo kot ljubitelja narave, navdušenega popotnika in srčnega prijatelja.
Legende - Marija Kralj31.08.2023
Otrokom moraš biti druga mama
Verjetno ni Dravograjčana, ki se ne bi še danes spominjal dneva, ko je prvič prestopil šolski prag, pa čeprav je za mnoge med nami od takrat minilo že nekaj desetletij. Več kot 30 generacij prvošolčkov pa goji tudi lepe spomine na svojo prvo učiteljico, takrat še tovarišico, Marijo Kralj.
Naši junaki - Ula Krenk30.08.2023
Košarka me bo spremljala še dolgo
V začetku letošnjega poletja je Dravograjčanka Ula Krenk poskrbela za nov trenutek ponosa našega kraja. S slovensko košarkarsko reprezentanco v kategoriji U18 je osvojila naslov evropskih prvakinj.
Ljudje in Legende - Ana Novak28.06.2023
Ko kuhamo z ljubeznijo, postane kuhanje umetnost
Štefanova Ančka je ena izmed tistih, ki so na neopazen način močno zaznamovali življenje skupnosti. Ravno te dni je dopolnila 93 let, kar pomeni, da je v življenju prestala številne bridkosti in veselja, takšne in drugačne. Svoj pečat je pustila v življenjih malodane vseh Libeličanov in jih spremljala ob njihovih prelomnih trenutkih, tako srečnih kot tudi najtežjih.
Naši junaki - Luka Temnikar27.06.2023
S srčnostjo in optimizmom je mogoče preplavati vse ovire
Luka Temnikar je plavalec. Uspešen plavalec, ki ima v svoji zbirki že številne medalje in kolajne. Je pa tudi mladenič, ki mu je že ob rojstvu življenje naložilo težka bremena, a kljub temu ovire premaguje z odločnostjo in optimizmom.
Feliks Frühauf - Sreč29.05.2023
Sanje morajo včasih počakati, a usoda vedno najde svojo pot
Zgodba Srečka Frühaufa je zgodba o uspehu – pa ne v hollywoodskem smislu. To je zgodba človeka, ki se nikoli ni odpovedal svojim sanjam, čeprav jih je moral za nekaj časa odložiti in se posvetiti drugim dolžnostim. Je zgodba o vztrajnosti in upanju.
Nada Kanduč26.04.2023
Zdravo, lupčki pupčki moji!
Nada Kanduč je sinonim za vrtec v Dravogradu. Celotne generacije danes odraslih Dravograjčanov so bile »njeni« otroci, njeni lupčki pupčki, kot jih je pozdravila vsakič ob prihodu v igralnico. Čeprav je morala prenesti kar nekaj udarcev usode, je ohranila neizmeren optimizem in skoraj otroško veselje do življenja, morda prav zaradi ljubezni do otrok in dela z njimi.
Bogomir Fajmut Fajči26.03.2023
Največja nagrada je nasmeh
Bogomir Fajmut – Fajči je človek, ki ima zares rad svoj domači kraj in svoje dejavnosti opravlja iz čistega veselja in želje po tem, da bi bil Dravograd prijetno mestece za vse, kar se začuti že v pogovoru z njim. To je tudi vodilo njegovega najnovejšega projekta – urejanja prostora sredi trga, kjer se bodo v prijetnem vzdušju družili ljudje dobre volje. A pojdimo po vrsti.
1 / 1
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda